Orkide Vinduet

OV - Orkide Vinduet
Du er her: orkidevinduet.dk: forside > boger > genus

Engelsk sprogede værker om slægter og grupper af slægter:

Forfatter: Eric A. Christenson
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 2009
ISBN: 1604691719
Om bogen: Har lånt denne bog fra orkideklubbens bibliotek of det er en fin bog skrevet af anerkendt forfatter. Bogen var før svær at få fat i og brugte eksemplarer solgte til alt for høje priser. Så et genoptryk var på sin plads (originalen er fra 2001), men ved ikke om bogen har de sidste tilføjelser med, men de nyeste arter jeg kender til er da med.

Forfatter: Patricia A. Harding
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 2008
ISBN: 0881928844
Om bogen: Har ikke læst denne bog, men det er den første bog jeg har set som omhandler denne gruppe af orkideer og alene derfor fortjener bogen at blive nævnt. Ifølge anmeldelser jeg har læst er bogen primært taxonomisk, dog med mange gode billeder, men pasningsvejledning er ikke det der fylder mest.

Forfatter: Joyce Stewart, Johann Hermans & Bob Campbell
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 2006
ISBN: 0881927880
Om bogen: Så udkom den, arvtageren til Hillermans gamle bog om angraecoide orkideer, og den ser bestemt til ud til at leve op til forventningerne. Største ulempe er at man forelsker sig i alt for mange planter, som slet ikke er til at skaffe.

Forfatter: Howard P. Wood & Roland Schettler
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 2006
ISBN: 0881926868
Om bogen: Dette skulle gerne være den nye ultimative Dendrobium reference bog, men jeg har endnu ikket set den. Men den skulle dækkes alt fra identifikation, taxonomi og kultur; krydret med mange gode billeder. Har nu set den og den er tung og støvet, anbefaler derfor "Dendrobium and Its Relatives", den er mere tilgængelig og meget mere inspirerende.

Forfatter: Bill Lavarack & Wayne Harris
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 2006
ISBN: 0881928054
Om bogen: Dette er paperback udgaven af en bog først trykt i 2000. En rigtig god bog i forhold til sin størrelse og pris. Enhver som er glad for Dendrobium gruppen burde overveje at købe denne bog, som selvom den fortæller lidt om taxonomi mv primært handler om planterne.

Forfatter: Carl Withner
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 1998
ISBN: 0881924563
Om bogen: Under titel: "Brassavola, Encyclia and Other Genera of Mexico and Central America". Del af den nærmest legendariske serie. Og selvom bøgerne efterhånden har lidt alder på bagen så er de værd at lede efter.

Forfatter: Carl L. Withner og Joy Dabney
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 1996
ISBN: 0881923443
Om bogen: Denne gang med under title: "The Bahamian and Caribbean Species". Jeg har ikke denne bog (endnu), men har set den og den ser ikke dårlig ud.

Forfatter: Carl L. Withner
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 1994
ISBN: 0881922692
Om bogen: Volumn 3 dækker over "Schomburgkia, Sophronitis and Other South American Genera". Dvs mange af de små sjove arter er i denne, så hvis jeg ikke kunne leve uden 2'eren så kunne jeg bestemt heller ikke være lykkelig uden denne. Igen køb den mens den er til at finde.

Forfatter: Carl L. Withner
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 1990
ISBN: 0881921610
Om bogen: Nummer to i serien minder meget om vol 1, dog jeg meget af Laelia, så jeg kunne næsten ikke forestille mig at leve uden denne bog. Køb den mens den stadigvæk er til at finde.

Forfatter: Carl L. Withner
Udgiver: Timber Press
Udgiver år: 1988
ISBN: 0881920991
Om bogen: Dette er den først bog i hvad skulle vise sig at blive en meget vigtig serie af bøger. Hver plante er beskrevet for sig over et par sider, men kommentarer om hvor planten kommer fra, diskussion af taksonomiske spørgsmål. En super bog selvom den nok i dag er lidt forældet.

1


-Almindelige bøger og orkideer og deres pasning.

-Generelle opslagsværker
-Slægter og beslægtede orkideer
-Orkideer fra specifikke regioner
-Taxonomiske bøger.
-Biografier og andet om orkide verden og dens personer.
-Alle

Amazone er mit eget foretrukne sted at købe bøger, jeg vil dog understrege at orkidevinduet ikke har noget med selve handlen at gøre, vi tjener kun nogle få bonus point, som kan bruges på bøger.

Bøgerne er alle udvalgt og forsøgt anmeldt så ærligt som muligt.

www.orkidevinduet.dk
- dit vindue ind i orkideernes verden
Copyright © 1998-2013
OrkideVinduet & diverse bidragsydere.
TESTTTTTT!!!!